Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy

INCI: CAPRIC TRIGLYCERIDE, Caprylic/ CapricTriglyceride, Miglyol 840, Neutral Oil, Capryliccapric Triglycerides,, Caprylic Triglyceride, Triglyceride, 

Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy składa się z kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Kwas kaprynowy (C10:0) oraz kwas kaprylowy (C8:0) są kwasami tłuszczowymi pozyskiwanymi z ziaren palmowych lub oleju kokosowego. Jako produkt pochodzenia roślinnego jest nazywany także "olejem neutralnym" ponieważ nie powoduje podrażnień. Jest łatwy do stosowania i szybko się wchłania. Jako składnik produktów kosmetycznych ułatwia ich rozprowadzanie na skórze i zapobiega nadmiernemu jej przetłuszczaniu. Pozostawia skórę delikatną w dotyku, bez tłustawej warstwy. Produkty w których zastosowano olej neutralny są często delikatnej tekstury, stabilne, łatwo się rozprowadzają na skórze i szybko trafiają w głąb skóry. Nawet podrażniona i zbyt intensywnie potraktowana pielęgnacją skóra może być szybko przywrócona do równowagi.

Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

INCI: CAPRIC TRIGLYCERIDE, Caprylic/ CapricTriglyceride, Miglyol 840, Neutral Oil, Capryliccapric Triglycerides,, Caprylic Triglyceride, Triglyceride,  Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy

INCI: CAPRIC TRIGLYCERIDE, Caprylic/ CapricTriglyceride, Miglyol 840, Neutral Oil, Capryliccapric Triglycerides,, Caprylic Triglyceride, Triglyceride, 

Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy składa się z kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha. Kwas kaprynowy (C10:0) oraz kwas kaprylowy (C8:0) są kwasami tłuszczowymi pozyskiwanymi z ziaren palmowych lub oleju kokosowego. Jako produkt pochodzenia roślinnego jest nazywany także "olejem neutralnym" ponieważ nie powoduje podrażnień. Jest łatwy do stosowania i szybko się wchłania. Jako składnik produktów kosmetycznych ułatwia ich rozprowadzanie na skórze i zapobiega nadmiernemu jej przetłuszczaniu. Pozostawia skórę delikatną w dotyku, bez tłustawej warstwy. Produkty w których zastosowano olej neutralny są często delikatnej tekstury, stabilne, łatwo się rozprowadzają na skórze i szybko trafiają w głąb skóry. Nawet podrażniona i zbyt intensywnie potraktowana pielęgnacją skóra może być szybko przywrócona do równowagi.

Trójgliceryd kaprylowo - kaprynowy jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane