Skwalan

INCI: Perhydrosqualene, Olive Squalane, Squalane (Olive)

Skwalan jest czystym, bezwonnym,całkowicie niedrażniącym lipidem i podstawowym składnikiem powłoki hydrolipidowej skóry. W przeszłości stosowano skwalan wypreparowany z wątroby rekina (squalus po łacinie znaczy 'rekin'), obecnie jest uzyskiwany z oliwek. Skwalan nawilża i chroni inne lipidy (naturalne tłuszcze skóry) przed utlenianiem się, a więc działa jako wymiatacz wolnych rodników.

To, co wyróżnia skwalan spośród innych olejów to jego łatwość rozprowadzania na skórze. Nawilża bez pozostawiania nieprzyjemnego tłustego filmu i daje bardzo miękkie, jedwabiste odczucie na skórze. Skwalan jest naturalnym składnikiem skóry; zapewnia, że kremy mogą być lepiej absorbowane przez skórę, a tym samym może wpływać pozytywnie na absorpcję innych preparatów kosmetycznych. Produkty zawierające skwalan są idealną bazą pod makijaż.

Skwalan jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

INCI: Perhydrosqualene, Olive Squalane, Squalane (Olive) Skwalan jest czystym, bezwonnym,całkowicie niedrażniącym lipidem i podstawowym składnikiem powłoki hydrolipidowej skóry. W przeszłości... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Skwalan

INCI: Perhydrosqualene, Olive Squalane, Squalane (Olive)

Skwalan jest czystym, bezwonnym,całkowicie niedrażniącym lipidem i podstawowym składnikiem powłoki hydrolipidowej skóry. W przeszłości stosowano skwalan wypreparowany z wątroby rekina (squalus po łacinie znaczy 'rekin'), obecnie jest uzyskiwany z oliwek. Skwalan nawilża i chroni inne lipidy (naturalne tłuszcze skóry) przed utlenianiem się, a więc działa jako wymiatacz wolnych rodników.

To, co wyróżnia skwalan spośród innych olejów to jego łatwość rozprowadzania na skórze. Nawilża bez pozostawiania nieprzyjemnego tłustego filmu i daje bardzo miękkie, jedwabiste odczucie na skórze. Skwalan jest naturalnym składnikiem skóry; zapewnia, że kremy mogą być lepiej absorbowane przez skórę, a tym samym może wpływać pozytywnie na absorpcję innych preparatów kosmetycznych. Produkty zawierające skwalan są idealną bazą pod makijaż.

Skwalan jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane