Olejek migdałowy (Olejek ze słodkich migdałów)

INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, Sweet Almond Oil, Almond Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Od wieków olejek migdałowy jest ceniony ze względu na bogactwo substancji witalnych i na delikatność, która pozwala na jego stosowanie przy skórze suchej i wrażliwej. Zawiera bardzo dużą ilość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasów linolowych oraz witamin z grupy B i E.

Olejek migdałowy jest ubogi w inne kwasy, przez co jest szczególnie łagodny i dlatego zalecany do pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt, dzieci i dorosłych. Po jego zastosowaniu skóra staje się miękka i delikatna. Nawet osoby o suchej, podrażnionej i dojrzałej skórze mogą korzystać z właściwości oleju migdałowego, ponieważ może dać on efekty łagodzący i nawilżający. Dzięki stosowaniu produktów zawierających olejek migdałowy skóra zachowuje naturalne nawilżenie, a jej elastyczność może zostać znacznie zwiększona - dzięki temu olej migdałowy może również zmniejszać ryzyko powstawania rozstępów.

W kosmetykach olejek migdałowy działa kojąco, nawilżająco, wzmacnia barierę lipidową naskórka czyniąc skórę miękką i delikatną.

Olejek migdałowy jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych.

INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, Sweet Almond Oil, Almond Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil Od wieków olejek migdałowy jest ceniony ze względu na bogactwo substancji witalnych i... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Olejek migdałowy (Olejek ze słodkich migdałów)

INCI: PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL, Sweet Almond Oil, Almond Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Od wieków olejek migdałowy jest ceniony ze względu na bogactwo substancji witalnych i na delikatność, która pozwala na jego stosowanie przy skórze suchej i wrażliwej. Zawiera bardzo dużą ilość jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasów linolowych oraz witamin z grupy B i E.

Olejek migdałowy jest ubogi w inne kwasy, przez co jest szczególnie łagodny i dlatego zalecany do pielęgnacji wrażliwej skóry niemowląt, dzieci i dorosłych. Po jego zastosowaniu skóra staje się miękka i delikatna. Nawet osoby o suchej, podrażnionej i dojrzałej skórze mogą korzystać z właściwości oleju migdałowego, ponieważ może dać on efekty łagodzący i nawilżający. Dzięki stosowaniu produktów zawierających olejek migdałowy skóra zachowuje naturalne nawilżenie, a jej elastyczność może zostać znacznie zwiększona - dzięki temu olej migdałowy może również zmniejszać ryzyko powstawania rozstępów.

W kosmetykach olejek migdałowy działa kojąco, nawilżająco, wzmacnia barierę lipidową naskórka czyniąc skórę miękką i delikatną.

Olejek migdałowy jest dopuszczony do stosowania w kosmetykach naturalnych.

Zamknij filtr
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ostatnio oglądane