Olejek jojoba

INCI: JOJOBA (SIMMONDSIA CHINENSIS) OIL, Buxus Chinensis, Jojoba Oil

Olej jojoba jest uzyskiwany z nasion krzewu jojoba rosnącego głównie w Meksyku, Arizonie i Kalifornii. Pomimo nazwy ""olej jojoba"" nie jest to olej, lecz wosk topniejący w temperaturze pokojowej. Ma to tę zaletę, że intensywnie pielęgnując skórę nie pozostawia na niej tłustej warstwy. Nadaje się do wszystkich rodzajów skóry, a może działać przeciwzapalnie, nawadniająco i nawilżająco.

Olej jojoba charakteryzuje się przede wszystkim bardzo wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, a ponadto zawiera witaminę E, prowitaminę A i ma naturalny czynnik ochrony przeciwsłonecznej (SPF 4), co zwiększa efekt działania przeciwsłonecznego i umożliwia przedłużenie trwałości opalenizny. Witamina E chroni przed wolnymi rodnikami, zaś prowitamina A (beta-karoten) sprzyja regeneracji skóry i może zapobiegać tworzeniu się zmarszczek.

Olejek jojoba pozbawia zamieszkałe na skórze zarazki, drobnoustroje i grzyby (Candida albicans) pożywienia, ponieważ nie może być przetwarzany przez ich metabolizm. Ta zaleta czyni go ważnym składnikiem preparatów do skóry trądzikowej i z niedoskonałościami.

INCI: JOJOBA (SIMMONDSIA CHINENSIS) OIL, Buxus Chinensis, Jojoba Oil Olej jojoba jest uzyskiwany z nasion krzewu jojoba rosnącego głównie w Meksyku, Arizonie i Kalifornii. Pomimo nazwy ""olej... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Olejek jojoba

INCI: JOJOBA (SIMMONDSIA CHINENSIS) OIL, Buxus Chinensis, Jojoba Oil

Olej jojoba jest uzyskiwany z nasion krzewu jojoba rosnącego głównie w Meksyku, Arizonie i Kalifornii. Pomimo nazwy ""olej jojoba"" nie jest to olej, lecz wosk topniejący w temperaturze pokojowej. Ma to tę zaletę, że intensywnie pielęgnując skórę nie pozostawia na niej tłustej warstwy. Nadaje się do wszystkich rodzajów skóry, a może działać przeciwzapalnie, nawadniająco i nawilżająco.

Olej jojoba charakteryzuje się przede wszystkim bardzo wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, a ponadto zawiera witaminę E, prowitaminę A i ma naturalny czynnik ochrony przeciwsłonecznej (SPF 4), co zwiększa efekt działania przeciwsłonecznego i umożliwia przedłużenie trwałości opalenizny. Witamina E chroni przed wolnymi rodnikami, zaś prowitamina A (beta-karoten) sprzyja regeneracji skóry i może zapobiegać tworzeniu się zmarszczek.

Olejek jojoba pozbawia zamieszkałe na skórze zarazki, drobnoustroje i grzyby (Candida albicans) pożywienia, ponieważ nie może być przetwarzany przez ich metabolizm. Ta zaleta czyni go ważnym składnikiem preparatów do skóry trądzikowej i z niedoskonałościami.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane