Olej rycynowy

INCI: RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, Ricinus Communis, Castor Oil, Oleum Ricini, Hydrogenated Ricinus Communis

Olej rycynowy jest otrzymywany z nasion drzewa Ricinus communis. Temu unikalnemu olejowi przypisuje się działanie przeciwzapalne i ochronne, zaś obecnie wykorzystywany jest jako wysokiej jakości naturalny środek zmiękczający. Zawiera on w kwasy tłuszczowe w formie glicerydów. W postaci czystego oleju i produktów z olejem rycynowym (np. kremów) z powodzeniem stosuje się go głównie w leczeniu łupieżu, blizn i plam starczych. Olej rycynowy tworzy także mechaniczną warstwę ochronną przed wodnymi / rozpuszczalnymi w wodzie zanieczyszczeniami przyczyniając się do poprawy stanu a nawet leczenia drobnych uszkodzeń naskórka.

INCI: RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, Ricinus Communis, Castor Oil, Oleum Ricini, Hydrogenated Ricinus Communis Olej rycynowy jest otrzymywany z nasion drzewa Ricinus communis.... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Olej rycynowy

INCI: RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL, Ricinus Communis, Castor Oil, Oleum Ricini, Hydrogenated Ricinus Communis

Olej rycynowy jest otrzymywany z nasion drzewa Ricinus communis. Temu unikalnemu olejowi przypisuje się działanie przeciwzapalne i ochronne, zaś obecnie wykorzystywany jest jako wysokiej jakości naturalny środek zmiękczający. Zawiera on w kwasy tłuszczowe w formie glicerydów. W postaci czystego oleju i produktów z olejem rycynowym (np. kremów) z powodzeniem stosuje się go głównie w leczeniu łupieżu, blizn i plam starczych. Olej rycynowy tworzy także mechaniczną warstwę ochronną przed wodnymi / rozpuszczalnymi w wodzie zanieczyszczeniami przyczyniając się do poprawy stanu a nawet leczenia drobnych uszkodzeń naskórka.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane