Mocznik

INCI: Ureum, Urea, Carbamid, Carbonyldiamid, E 927

Mocznik, tak jak gliceryna i aminokwasy, jest naturalnym składnikiem systemu nawilżającego skóry. Górna warstwa skóry naturalnie zawiera mocznik w i pomiędzy komórkami; kiedy jego poziom spada skóra staje sie wysuszona. Mocznik rozszczepia wiązania wodorowe w łańcuchach białkowych keratyny. W niskim stężeniu mocznik ułatwia wiązanie wody przez keratynę co może sprawiać, że skóra stanie się gładka i elastyczna. W wyższych stężeniach mocznik działa keratolityczne i ułatwia złuszczanie naskórka jak również może zwiększać przepuszczalność w warstwie rogowej naskórka. Jako substancja własna skóry jest szczególnie dobrze tolerowany a ze względu na skuteczność stosowany w leczeniu egzemy, łuszczycy i rogowacenia.

W wyższych stężeniach mocznik działa również łagodnie przeciwbakteryjnie i może działać przeciwświądowo.

Mocznik poprawia zdolność skóry do absorpcji i tym samym utrzymać swoją naturalną funkcję barierową - skóra może się łatwo regenerować, stać się miękka i elastyczna, a zawartość wody w niej może być zwiększona.

Regularne stosowanie kremów z mocznikiem najskuteczniej i trwale rekompensuje utratę wilgoci!

INCI: Ureum, Urea, Carbamid, Carbonyldiamid, E 927 Mocznik, tak jak gliceryna i aminokwasy, jest naturalnym składnikiem systemu nawilżającego skóry. Górna warstwa skóry naturalnie zawiera... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Mocznik

INCI: Ureum, Urea, Carbamid, Carbonyldiamid, E 927

Mocznik, tak jak gliceryna i aminokwasy, jest naturalnym składnikiem systemu nawilżającego skóry. Górna warstwa skóry naturalnie zawiera mocznik w i pomiędzy komórkami; kiedy jego poziom spada skóra staje sie wysuszona. Mocznik rozszczepia wiązania wodorowe w łańcuchach białkowych keratyny. W niskim stężeniu mocznik ułatwia wiązanie wody przez keratynę co może sprawiać, że skóra stanie się gładka i elastyczna. W wyższych stężeniach mocznik działa keratolityczne i ułatwia złuszczanie naskórka jak również może zwiększać przepuszczalność w warstwie rogowej naskórka. Jako substancja własna skóry jest szczególnie dobrze tolerowany a ze względu na skuteczność stosowany w leczeniu egzemy, łuszczycy i rogowacenia.

W wyższych stężeniach mocznik działa również łagodnie przeciwbakteryjnie i może działać przeciwświądowo.

Mocznik poprawia zdolność skóry do absorpcji i tym samym utrzymać swoją naturalną funkcję barierową - skóra może się łatwo regenerować, stać się miękka i elastyczna, a zawartość wody w niej może być zwiększona.

Regularne stosowanie kremów z mocznikiem najskuteczniej i trwale rekompensuje utratę wilgoci!

Zamknij filtr
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ostatnio oglądane