Mango

NCI: MANGIFERA INDICA SEED OIL, MANGIFERA INDICA EXTRACT, Mango Extract, Mangifera Indica, Magnifera Indica Seed Butter, Mangifera Indica Seed Butter, Magnifera Indica, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Mango Butter, Mango Extract, Mangiferin, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract

Wykorzystywane w kosmetyce masło z mango jest kremowym tłuszczem uzyskiwanym z nasion tropikalnych owoców drzewa mango, uprawianego w Indiach od około 4000 lat, a obecnie rosnącego także w Tajlandii, Pakistanie i Brazylii. Masło mango jest podobne do masła kakaowego, jednakże zawiera trochę mniej tłuszczu. To lekkie, roślinne masło działa nawilżająco, wygładzająco i kojąco. W produktach kosmetycznych działa jako lekki składnik natłuszczający poprawiający teksturę. Dzięki swym właściwościom intensywnie odżywia skórę, utrzymując ją elastyczną i w dobrym stanie. Wyciąg z mango jest również znany z właściwości witalizujących i często stosowany w kosmetykach naturalnych.

NCI: MANGIFERA INDICA SEED OIL, MANGIFERA INDICA EXTRACT, Mango Extract, Mangifera Indica, Magnifera Indica Seed Butter, Mangifera Indica Seed Butter, Magnifera Indica, Mangifera Indica (Mango)... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Mango

NCI: MANGIFERA INDICA SEED OIL, MANGIFERA INDICA EXTRACT, Mango Extract, Mangifera Indica, Magnifera Indica Seed Butter, Mangifera Indica Seed Butter, Magnifera Indica, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Mango Butter, Mango Extract, Mangiferin, Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract

Wykorzystywane w kosmetyce masło z mango jest kremowym tłuszczem uzyskiwanym z nasion tropikalnych owoców drzewa mango, uprawianego w Indiach od około 4000 lat, a obecnie rosnącego także w Tajlandii, Pakistanie i Brazylii. Masło mango jest podobne do masła kakaowego, jednakże zawiera trochę mniej tłuszczu. To lekkie, roślinne masło działa nawilżająco, wygładzająco i kojąco. W produktach kosmetycznych działa jako lekki składnik natłuszczający poprawiający teksturę. Dzięki swym właściwościom intensywnie odżywia skórę, utrzymując ją elastyczną i w dobrym stanie. Wyciąg z mango jest również znany z właściwości witalizujących i często stosowany w kosmetykach naturalnych.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane