Ksantan

INCI: XANTHAN GUM, gummi xanthanum, Corn Sugar Gum, E 415, Xanthan, Xanthum Gum, Xantan Gum

Ksantan jest anionowym polisacharydem o właściwościach stabilizujących emulsje. W kosmetykach guma ksantanowa jest stosowana w celu poprawy ich właściwości użytkowych i zagęszczenia w przyjazny dla skóry sposób. Ma działanie wiążące wilgoć, ujędrniające i nie powoduje podrażnień. Co więcej, posiada właściwość łatwego budowania na skórze filmu ograniczającego transepidermalną utratę wilgoci. Podobnie do kwasu hialuronowego ksantan wiąże wilgoć dając efekt miłej, gładkiej skóry.

Ksantan jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

INCI: XANTHAN GUM, gummi xanthanum, Corn Sugar Gum, E 415, Xanthan, Xanthum Gum, Xantan Gum Ksantan jest anionowym polisacharydem o właściwościach stabilizujących emulsje. W kosmetykach guma... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Ksantan

INCI: XANTHAN GUM, gummi xanthanum, Corn Sugar Gum, E 415, Xanthan, Xanthum Gum, Xantan Gum

Ksantan jest anionowym polisacharydem o właściwościach stabilizujących emulsje. W kosmetykach guma ksantanowa jest stosowana w celu poprawy ich właściwości użytkowych i zagęszczenia w przyjazny dla skóry sposób. Ma działanie wiążące wilgoć, ujędrniające i nie powoduje podrażnień. Co więcej, posiada właściwość łatwego budowania na skórze filmu ograniczającego transepidermalną utratę wilgoci. Podobnie do kwasu hialuronowego ksantan wiąże wilgoć dając efekt miłej, gładkiej skóry.

Ksantan jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane