Koper

INCI: FOENICULUM VULGARE EXTRACT, Bitter Fennel, Extractum Foeniculi, Fennel, Fennel Extract, Foeniculi Extractum, Foeniculi Pulvis, Foeniculum, Foeniculum Vulgare

Koper należy do rodziny baldaszkowatych, uprawiany jest głównie w Azji, Ameryce Północnej i Południowej oraz południowej Europie. W kosmetykach ekstrakt uzyskany z kopru włoskiego jest chętnie stosowany ze względu na bogactwo olejków eterycznych, krzemionki, soli mineralnych, skrobi i witaminy A, B i C. W pielęgnacji skóry wyciąg z kopru włoskiego może mieć działanie przeciwzapalne, ujędrniające i regenerujące. Ponadto ma łagodne właściwości antyseptyczne, które mogą wspierać wrażliwą skórę, może przyspieszać gojenie się obrzęków (siniaków) i nadawać nowego blasku zmęczonej skórze. Koper znajduje także zastosowanie w preparatach przeciwcellulitowych oraz wzmacniających tkankę piersi, ponieważ wygładza i napina skórę. Wyciąg z kopru zmiękcza skórę utrzymując ją w dobrym stanie i daje przyjemne uczucie na jej powierzchni.

INCI: FOENICULUM VULGARE EXTRACT, Bitter Fennel, Extractum Foeniculi, Fennel, Fennel Extract, Foeniculi Extractum, Foeniculi Pulvis, Foeniculum, Foeniculum Vulgare Koper należy do rodziny... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Koper

INCI: FOENICULUM VULGARE EXTRACT, Bitter Fennel, Extractum Foeniculi, Fennel, Fennel Extract, Foeniculi Extractum, Foeniculi Pulvis, Foeniculum, Foeniculum Vulgare

Koper należy do rodziny baldaszkowatych, uprawiany jest głównie w Azji, Ameryce Północnej i Południowej oraz południowej Europie. W kosmetykach ekstrakt uzyskany z kopru włoskiego jest chętnie stosowany ze względu na bogactwo olejków eterycznych, krzemionki, soli mineralnych, skrobi i witaminy A, B i C. W pielęgnacji skóry wyciąg z kopru włoskiego może mieć działanie przeciwzapalne, ujędrniające i regenerujące. Ponadto ma łagodne właściwości antyseptyczne, które mogą wspierać wrażliwą skórę, może przyspieszać gojenie się obrzęków (siniaków) i nadawać nowego blasku zmęczonej skórze. Koper znajduje także zastosowanie w preparatach przeciwcellulitowych oraz wzmacniających tkankę piersi, ponieważ wygładza i napina skórę. Wyciąg z kopru zmiękcza skórę utrzymując ją w dobrym stanie i daje przyjemne uczucie na jej powierzchni.

Zamknij filtr
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ostatnio oglądane