Emblica™

INCI: PHYLLANTHUS EMBLICA EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT EXTRACT

Emblica ™ jest opatentowaną kombinacją aktywnych składników ziołowych pozyskiwanych jako wyciąg z owoców z drzewa liściokwiatu garbnikowego. W medycynie ajurwedyjskiej liściokwiat garbnikowy jest od tysięcy lat stosowany jako środek odmładzający i od pokoleń wykorzystywany w leczeniu różnych dolegliwości. Jego owoce, zwane potocznie indyjskm agrestem, są tam nazywane również ""odmładzającymi owocami"". Emblica ™ jest uzyskiwana w procesie parowej ekstrakcji agrestu indyjskiego. Proces produkcyjny gwarantuje niezmiennie wysokie stężenie składników aktywnych. Głównymi składnikami Emblica ™ są taniny małocząsteczkowych Emblicanin A i B, które wiążą występujące w skórze żelazo w związki. Dzięki temu Emblica ™ uniemożliwia tworzenie rodników hydroksylowych, które mogą doprowadzić do uszkodzenia skóry. Jest więc idealnym wymiataczem wolnych rodników a przy tym ma właściwosci orzeźwiające, rewitalizujące, ściągające i przeciwbakteryjne. Emblica ™ skutecznie odżywia skórę i pomaga utrzymać ją w dobrym stanie.

Emblica ™ jest znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt.

INCI: PHYLLANTHUS EMBLICA EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT EXTRACT Emblica ™ jest opatentowaną kombinacją aktywnych składników ziołowych pozyskiwanych jako wyciąg z owoców z drzewa... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Emblica™

INCI: PHYLLANTHUS EMBLICA EXTRACT, PHYLLANTHUS EMBLICA FRUIT EXTRACT

Emblica ™ jest opatentowaną kombinacją aktywnych składników ziołowych pozyskiwanych jako wyciąg z owoców z drzewa liściokwiatu garbnikowego. W medycynie ajurwedyjskiej liściokwiat garbnikowy jest od tysięcy lat stosowany jako środek odmładzający i od pokoleń wykorzystywany w leczeniu różnych dolegliwości. Jego owoce, zwane potocznie indyjskm agrestem, są tam nazywane również ""odmładzającymi owocami"". Emblica ™ jest uzyskiwana w procesie parowej ekstrakcji agrestu indyjskiego. Proces produkcyjny gwarantuje niezmiennie wysokie stężenie składników aktywnych. Głównymi składnikami Emblica ™ są taniny małocząsteczkowych Emblicanin A i B, które wiążą występujące w skórze żelazo w związki. Dzięki temu Emblica ™ uniemożliwia tworzenie rodników hydroksylowych, które mogą doprowadzić do uszkodzenia skóry. Jest więc idealnym wymiataczem wolnych rodników a przy tym ma właściwosci orzeźwiające, rewitalizujące, ściągające i przeciwbakteryjne. Emblica ™ skutecznie odżywia skórę i pomaga utrzymać ją w dobrym stanie.

Emblica ™ jest znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt.

Zamknij filtr
od do
Ostatnio oglądane