Bisabolol

INCI: Levomenol, Bisabol

Bisabolol uzyskuje się z olejku z rumianku - znanego z działania kojącego i przeciwzapalnego.
Bisabolol ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, może wpływać na metabolizm komórek określonych enzymów roślinnych stymulując odnowę komórek skóry. Te właściwości mogą zmniejszyć objawy starzenia się skóry i przyczyniać do szybszej regeneracji w przypadku podrażnień skóry. Bisabolol jest znany jako remedium wspierające leczenie trądziku - nie tylko w kosmetyce, ale też w medycynie. W przypadku stanów zapalnych skóry spowodowanych przez bakterie lub inne mikroorganizmy również stosuje się bisabolol ponieważ potrafi on rozprawić się z uwalnianymi przez nie toksynami powodując ich unieszkodliwienie.

Bisabolol jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

INCI: Levomenol, Bisabol Bisabolol uzyskuje się z olejku z rumianku - znanego z działania kojącego i przeciwzapalnego. Bisabolol ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, może wpływać na... dowiedz się więcej »
Zamknij okno
Bisabolol

INCI: Levomenol, Bisabol

Bisabolol uzyskuje się z olejku z rumianku - znanego z działania kojącego i przeciwzapalnego.
Bisabolol ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, może wpływać na metabolizm komórek określonych enzymów roślinnych stymulując odnowę komórek skóry. Te właściwości mogą zmniejszyć objawy starzenia się skóry i przyczyniać do szybszej regeneracji w przypadku podrażnień skóry. Bisabolol jest znany jako remedium wspierające leczenie trądziku - nie tylko w kosmetyce, ale też w medycynie. W przypadku stanów zapalnych skóry spowodowanych przez bakterie lub inne mikroorganizmy również stosuje się bisabolol ponieważ potrafi on rozprawić się z uwalnianymi przez nie toksynami powodując ich unieszkodliwienie.

Bisabolol jest dopuszczony do stosowania w certyfikowanych kosmetykach naturalnych.

Zamknij filtr
Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
Ostatnio oglądane